Nye symaskiner

En av flaskehalsene i produksjon av bibler på trykkeriet på Sri Lanka har vært sying av bibler. For å forstå dette må vi forklare litt rundt innbinding av bøker. De fleste vil være kjent med at hefter stiftes i ”ryggen” for å holde sidene sammen.

Når det gjelder ”pocketbøker” altså bøker med mykt omslag, så blir de først frest i ryggen og deretter limt sammen med omslaget. Med innbundne boker derimot blir sidene sydd sammen i ryggen. Dette gjør at boken blir sterkere og på den måten får en bedre kvalitet. Bibelen er en bruksbok som skal vare i årevis, så deter viktig med god kvalitet.

Denne flotte symaskinen på trykkeriet øker kapasiteten betraktelig.

Denne flotte symaskinen på trykkeriet øker kapasiteten betraktelig.

Produksjonshastigheten av bibler på trykkeriet har blitt redusert på grunn av at de ferdig trykte arkene ”leggene” har måtte bli lagt inn i symaskinen for hånd. Nå er det kjøpt inn 3 brukte, men nyoverhalte symaskiner fra Polen.
Disse er automatiske, tre ganger så raske som de gamle og kan sy ca. 6000 legg i timen. Ganger man dette så med 3, kommer man opp i 18000 legg i timen. En bibel består av mange slike legg. Ta en nærmere titt på din egen bibel eller en
innbundet bok, så vil du kunne se sytrådene.

Bibelen er en bruksbok som skal vare i årevis. Derfor må bokryggen sys, noe som øker kvaliteten.

Bibelen er en bruksbok som skal vare i årevis. Derfor må bokryggen sys, noe som øker kvaliteten.

Vi opplever Guds gode hånd i dette. Maskinene har koste ca. 200.000 kr pr. stykk, så gaver på omkring 600.000 kr er blitt gitt til prosjektet. Det er med dyp takknemlighet vi velsigner de glade giverne. (Les 2. Kor 9, 6-15)

Det polske firmaet som har levert maskinene sendte en montør til Sri Lanka for å installere maskinene og lære opp folkene våre der. Når du leser dette regner vi med at de er i full drift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s