Gloria Wijenayiake

Gloria Wijenayiake

Gloria vil fullføre Guds drøm!

tekst og foto: Linda Askeland

-Før Herren kommer igjen er det et stort behov for at Guds Ord går ut. Det haster! Alt jeg gjør på trykkeriet New Life Litterature er en del av det, sier Gloria Wijenayiake.

Gloria er kontorleder ved New Life Litterature (NLL). Hun har vært ved trykkeriet i 12 år.

– Da jeg begynte i NLL var det bare en vanlig jobb, riktignok på en kristen arbeidsplass. Nå vet jeg fra dypet av mitt hjerte hvorfor Herren plasserte meg her, sier en engasjert og høyt skattet medarbeider. Mens Gloria ennå var ung mistet hun sin far. Hun fikk tidlig ansvar for sin mor og sine søsken. Med utdannelse innen administrasjon ble hun gjennom ulike omstendigheter ført til Negombo og trykkeriet. Hennes far var pastor. Han pleide å få trykket evangeliseringstraktater hos NLL.

I eksportbedriften der hun jobbet før hun fikk stillingen i NLL traff hun ham som ble hennes mann. Han kom fra en singalesisk familie, med buddistisk bakgrunn. Selv var hun tamil og kristen. På Sri Lanka kan dette være et problem. – Men ikke for oss, for det var Herren som ledet oss sammen, sier Gloria. Hun var også den som fikk hjelpe ham til troen på Jesus. Gloria har nettopp flyttet inn i nytt hus og møter meg med en liten guttebaby på armen. For tiden har hun mammaspermisjon. På vei til vår lille prat gikk jeg gjennom hagen med både papaya, mango, bananer, gresskar og curryleaves.

– Her har vi nesten alt vi trenger, kommenterer Gloria med et smil. Tilbakemeldingene de får fra ulike litteraturprosjekter i hele verden er til stor inspirasjon. Hun forteller blant annet om en video som viser utdelingen av bibler i et afrikansk land. – Dette er en av grunnene til at arbeidsgleden min stadig vokser. Tårene renner når jeg ser slikt. Disse menneskene var så ”blinde” og så får de åpnet øynene for Sannheten. Hun mener det er viktig at også produksjonsstaben ved trykkeriet får se brev, bilder og videoer med respons fra de som mottar bøker og bibler. – Det er flere ikke-kristne arbeidere

ved trykkeriet nå, men jeg tror at de alle vil bli oppmuntret når de får se effekten av det de faktisk gjør. Samarbeidet på arbeidsplassen vil bli sterkere på den måten, sier hun. Glorias ønske er å fullføre sin himmelske Fars drøm om å se alle folkeslag en dag stå foran Guds trone.