Gunnars gjensyn med Sri Lanka

Gunnar forteller fra møte med Sri Lanka og trykkeriet 21 år etter at vi forlot øya …

– Følelsen ved å komme ned i trykkeriet kan ikke beskrives, sier Gunnar.

– Fremdeles spør buddhistene på Galle Face etter litteratur, forteller Magnhild. Ekteparet Thorstensen var med i oppstarten på NLL. Nå har de vært tilbake for å delta på 30-årsjubiléet for trykkeriet. Her er Gunnars rapport:

«De sår med gråt og høster med fryderop!»

For 21 år siden satt vi gråtende på flyet hjem – etter å ha gitt de ni beste årene av våre liv i tjeneste for Gud på NLL på Sri Lanka. En utrolig tanke; bare det å være her igjen.

Negombo hadde vokst, men fattigdommen var den samme. Det mest følelsesmessig spennende var å oppleve trykkeriet igjen. Å se at det ikke bare eksisterer etter 30 år, men at det har utviklet seg  positivt. Selve prosessen med å trykke har også forandret seg på 30 år. Den engang så store typesetting- og layout/kamera-maskinen er borte. Nå har computere overtatt det meste arbeidet. Kontorbygningen er blitt større og luftkjølt. Jeg måtte tenke på hvordan vi svettet oss igjennom dagene med bare en vifte i taket.

Drivkraften bak arbeidet er den samme som før: Guds kall til menneskers frelse!

Det var en velsignelse å møte trykkeriets manager, Bandula Jayamanne.

Følelsen ved å komme ned i trykkeriet kan ikke beskrives. Luftavkjølingen gjør at de slipper problemene vi slet med angående temperatur og fuktighet i papiret. De gamle pressene vi jobbet for å holde i gang, er nå skiftet ut med nyere, noe som er nødvending med jevne mellomrom.

Hvilken velsignelse å stå og se en presse «spy ut» Guds ord! Godt å hilse på trykkere som jeg hadde ansatt i 1986! Fra trykkpressene til bokbinderiet gikk en jevn strøm av Guds ord på indiske språk, arabisk og kinesisk. Godt å opp-leve den orden det syntes være i alt arbeidet. Og stå ved paller fulle av arabiske og kinesiske bibler, sydd og inn-bundet, klare for utsending – til alle de som venter! Guds ord vender ALDRI tomt tilbake! Takken går til Gud som opprettet og har holdt arbeidet i gang i disse 30 årene. «Stol på Ham – Han skal gjøre det!»

Besøkende fra Norge

30 år etter oppstart. Gjensynsgleden var stor da norske misjonærer besøkte trykkeriet igjen.