Matthews radikale forandring

Faren hans var en kjent hinduprest. Matthew skulle følge i farens fotspor, bli prest og overhode for 101 landsbyer. Men noe skjedde som forandret planene radikalt.

Utpekt til å være «en hellig mann»
38 år gamle Matthew er sønn av en høyt respektert hinduprest i et større hindutempel i India. Planen var at også han skulle bli prest, og etterhvert overhode for 101 landsbyer. Mange kom til ham for å bli helbredet, få råd og bli velsignet. De hadde med mat eller gaver og tilba ham, for de trodde han hadde overnaturlige krefter.

I denne hindusekten kunne prestene etter et rituale få en spesiell hellig status. Vanligvis skjedde dette etter 5 – 10 år. Dersom man ble utvalgt, ville man bli begravd levende for å bli ett med guden Brahma. Man blir da plassert i et hull med en stor stein over åpningen. Presten ville enten bli kvalt eller sulte i hel.

Matthew var på vei til å bli en av disse.

Morens håpløse situasjon
En dag ble hans mor alvorlig syk. Hver kveld virket det som onde krefter tok bolig i henne, og hun ble aggressiv og voldelig. Andre ganger kunne hun bli svak og det så ut som livet forsvant fra henne. Hun prøvde flere ganger å ta sitt liv, og hun oppsøkte ulike prester og åndelige veiledere, selv om både hennes egen mann og sønn var hellige og ble tilbedt av mange. Ingen var i stand til å hjelpe henne.

Matthew prøvde å hjelpe det han kunne, men siden hun ble sett på som forbannet, måtte de begge reise fra nabolaget.

De dro da til en annen by, men der ble livet bare enda verre. Matthew begynte å drikke og røyke. Han ble voldelig og likegyldig, samtidig med at morens tilstand forverret seg.

Det de ikke visste, var at det holdt til en bønnegruppe rett over gaten der de flyttet inn. Når disse tilba Gud, kunne det høres over til dem. Matthews mor ble nysgjerrig og oppsøkte husmøtene, der hun fikk både omsorg og forbønn. Sakte men sikkert ble hun bedre, til sist var hun fullstendig helbredet.

Matthews forvandling
Matthew som var både bitter og avhengig av alkohol, ville ikke bli med på disse møtene. Men etterhvert nådde Jesus inn til hjertet hans, og en stund etter sin mor, gav også han livet sitt til Herren.

Nå er Matthew pastor, med et stort og varmt hjerte for sitt eget folk. Han har flyttet tilbake til landsbyen der han tidligere var hinduprest. Han har blitt banket opp og kastet i fengsel flere ganger, men Herren er med ham, og menigheten han leder, vokser. Utrustet med Markusevangelier når han nå ut til 35 landsbyer. Han har som mål å nå menneskene i 10 nye landsbyer i løpet av 2015.

Matthew er i sannhet en åndelig mann – som nå leder mange mennesker til den ene sanne frelseren – Jesus Kristus.

Den Gud som forvandler hele familier
På en av sine reiser til en nærliggende landsby, møtte pastor Matthew en 35 år gammel kvinne ved navn Sharadamma.

Sharadamma var en hengiven tilhenger av en lokal gud. En gang hun var i tilbedelse, begynte datteren hennes å få anfall der hun falt i gulvet og mistet bevisstheten. Slektningene begynte å kaste trolldom og forbannelser over familien. Når datteren var under demoniske angrep, kastet hun seg i ilden, ut fra tak og andre steder der hun lett kunne blitt drept.

Livet var ikke lett for Sharadamma, i tillegg til at hun brukte alle sine midler på heksekraft for å hjelpe datteren, uten at det virket, var hennes mann alkoholiker.

Pastor Matthew besøkte denne familien og brukte mye tid i forbønn for dem, helt til datteren ble helbredet. Nå har de vendt seg til Gud. De tilber Jesus Kristus alene, og er en viktig del av den lokale menigheten.

Gjennom Markusevangeliet får familien lære om den allmektige Gud, og Jesus, som har vunnet over mørkets rike gjennom sin død på korset.


Høsten 2014 dro Daniel Kort, prosjektansvarlig ved NLL, til India for å møte noen av de kristne lederne der som deler ut Markusevangelier.

Les også: Til India med Markusevangelier

– Det var som å være midt i Apostlenes gjerninger, forteller Daniel.

Han satt i to døgn og hørte på indere som hadde møtt Jesus som sin frelser, helbreder og gjenoppretter. Til slutt måtte han rive seg løs for å rekke flyet hjem. Historien om Matthew er en av disse historiene.

– Noe som slo meg på denne turen, var det åndelige mørket, fangenskapet og håpløsheten veldig mange av menneskene lever i. Men når mørket er så mørkt, er selv et lite lys skinnende. Disse små Markusevangeliene vi gir ut, er ofte dette lille lyset som lyser så sterkt at de får nytt håp, sier han.

Litteraturmisjonen har lokale kontakter som går fra dør til dør og tilbyr Markusevangeliet.

Har du lyst til å vite mer om dette arbeidet. Se her for mer info om Markusprosjektet.

BILDETEKSTER:

I inderlig bønn – på husmøte hos kristne indere
      alle bilder: Daniel Kort

Indiske pastorer med kartonger fulle av Markusevangelier. Matthew i midten.

Sharadamma (i blått) sammen med sin mann og sin datter.