Historien om hvordan Sakachep folket får nytestamentet

Sakachep-assam-state-mapSakachep folket bor rett øst for Bangladesh, ikke langt fra grensen. Nærmere bestemt i den indiske delstaten Assam i Karimganj distriktet. Sakacheps befolkning er på omlag 35.000. I oktober 2017 fikk de sitt nytestamentet for første gang. Det ble da delt ut 15.000 nytestamenter.

Les reportasjer og se videoer fra den store begivenheten, og få et innblikk i hvordan oversettelsesarbeidet foregår.

Guds Ord til Sakachepfolket

av Gunnar Andås, Litteraturmisjonen 
27. oktober 2017 var det stor fest hos Sakachep-folket. 1500 møtte fram for å feire at dei endeleg kunne lese Guds ord på sitt eige morsmål. Sakachep-folket har stort sett levd langt ute på landsbygda i ei naturalhushaldning. Dei som etter kvart lærde å lese og skrive, måtte lære dette på eit anna språk, for Sakachep var berre eit muntleg språk. Det hadde ikkje eige skriftspråk, så ingen ting har tidlegare vore skrive på dette språket.

 

AM-Sakachep3

Arild fikk møte familien van As, lederne av bibeloversettelsesarbeidet.

Populære nytestamenter

av Christine Kristoffersen, EOM
Arild Olsen, styreleder i Evangelist Orient Misjon besøkte Sakachep folket ved den historiske utdelingen av nytestamentet. Der fikk han også treffe van As familien fra Sør-Afrika som var sentralt involvert i oversettelsesarbeidet.

 


 

I 2017 produserte trykkeriet i Sri Lanka flere millioner Markusevangelier. Her vises prosessen fra lasting av papir, til produksjon og til utsendelse.

Intervju med en bibeloversetter